Dny německé kuchyně 2018 ****************************************************************************************** * Dny německé kuchyně na menze Jednota ****************************************************************************************** Ve dnech 15.–17.5.2018 proběhly na menze Jednota Dny německé kuchyně. V těchto dnech připr speciality kuchaři z univerzity v Drážďanech. Plakát [ URL "KAM-531-version1-dny_nemecke_kuchyne.pdf"] Speciality, které jste mohli ochutnat: 15.5. Polévka: Saská bramboračka Hlavní jídlo: Radebergský pivovarský guláš, s fazolemi, houskový knedlík Vegetariánské jídlo: Zahradnický bramborák 16.5. Polévka: Hrnec čočky, sladkokyselý s bramborami a vepřovým masem Hlavní jídlo: Tafelspitz v těstíčku z černého chleba, brambory Vegetariánské jídlo: Saský tvarohový koláč s jablečným pyré 17.5. Polévka: Pórková polévka s mletým masem a žampiony Hlavní jídlo: Filet z mořského lososa s bylinkovou krustou, kapusta se smetanou, sladké ma Vegetariánské jídlo: Vajíčková omeleta se zeleninovou nádivkou, salát