Mezinárodní kuchařská soutěž 2018 ****************************************************************************************** * Výsledky kuchařské soutěže 2018 ****************************************************************************************** Dne 18.9.2018 se uskutečnil 4. ročník mezinárodní Kuchařské soutěže o nejlepší menzu 2018. Soutěž se konala v prostorech Makro akademie Stodůlky. Videoreportáž zde: Soutěžící se utkali ve 3 kategoriích hodnocených porotou: Moderní pokrm kde hlavní surovinou je hovězí maso Moderní bezmasý pokrm, kde hlavní surovinou je cizrna Bezlepkový dezert Součástí doprovodného programu byla soutěž veřejnosti na téma Rýže - sladký nebo slaný nák Celkové pořadí - kategorie Moderní pokrm s hovězím masem 1. Místo - Studentenwerk Dresden Svíčková „Surf and Turf“ sous vide, Pak Choi salát, baby karotka, thajský chřest, Gratinov 2. Místo - KaM UK Praha Pupek s fenyklem a dýňovou sedlinou 3. Místo - Žilinská Univerzita Hovězí rolka se zeleninou a žampiony 4. Místo - TU Liberec Hovězí špalík na smetaně, vídeňský knedlík TU Košice Hovězí na víně, hrášková kaše, pórkové halušky KaM UK Hradec Králové Lasagne z cuket a mletého hovězího masa KaM UK Plzeň Pikantní hovězí nudličky, vařený brambor Celkové pořadí – Moderní bezmasý pokrm s cizrnou 1. Místo - Studentenwerk Dresden Cizrnové tacos, rajčatovo-cibulová salsa, dip 2. Místo - Žilinská Univerzita Cizrnové pyré 3. Místo - TU Liberec Cizrnová kaše s celerovými škvarky a grilovanou zeleninou 4. Místo KaM UK Praha Cizrnová rolka s cottage sýrem, pak choi salátkem a pečenými brambůrky TU Košice Cizrna s uzeným sýrem tofu KaM UK Hradec Králové Cizrnové ragú s dýní Hokaido a batáty KaM UK Plzeň Restovaný květák s cizrnou a kari kořením Celkové pořadí – Dezert 1. Místo - KaM UK Praha Čokoládový dortík s pohankovo-rýžovou hlínou 2. Místo - Žilinská Univerzita Ořechovo-hruškové pokušení 3. Místo - TU Liberec Kakaová roláda s krémem z mascarpone a meruňkovým pyré 4. Místo Studentenwerk Dresden Čokoládový dort s hruškami TU Košice Čokoládovo-hruškový koláč s ořechy KaM UK Hradec Králové Tvarohový koláč s ovocem KaM UK Plzeň Čokoládový koláč bez mouky Soutěž veřejnosti vyhrál tým Studentenwerk Dresden. Název pokrmu: Sladká sushi rýže s východním ovocem, pistáciové pesto, čokoládová omáčka Celkové pořadí – Celkové menu 1.Studentenwerk Dresden Soutěžící: Enrico Möckel, Anne Haubold Hlavní chod: Svíčková „Surf and Turf“ sous vide, Pak Choi salát, baby karotka, thajský chř brambory Bezmasý hlavní chod: Cizrnové tacos, rajčatovo-cibulová salsa, dip Dezert: Čokoládový dort s hruškami 2. KaM UK Praha Soutěžící: Martin Melíšek, Martin Jindra Hlavní chod: Pupek s fenyklem a dýňovou sedlinou Bezmasý hlavní chod: Cizrnová rolka s cottage sýrem, pak choi salátkem a pečenými brambůrk Dezert: Čokoládový dortík s pohankovo-rýžovou hlínou 3. Žilinská Univerzita Soutěžící: Martina Mešková, Veronika Moskalová Hlavní chod: Hovězí rolka se zeleninou a žampiony Bezmasý hlavní chod: Cizrnové pyré Dezert: Ořechovo-hruškové pokušení 4. TU Liberec Soutěžící: Jaromír Linke, Daniel Jícha, Hlavní chod: Hovězí špalík na smetaně, vídeňský knedlík Bezmasý hlavní chod: Cizrnová kaše s celerovými škvarky a grilovanou zeleninou Dezert: Kakaová roláda s krémem z mascarpone a meruňkovým pyré 4. TU Košice Soutěžící: Renata Kiraľová, Alena Slovinská Hlavní chod: Hovězí na víně, hrášková kaše, pórkové halušky Bezmasý hlavní chod: Cizrna s uzeným sýrem tofu Dezert: Čokoládovo-hruškový koláč s ořechy 4. KaM UK Hradec Králové Soutěžící: Eva Novotná, Ondřej Červinka Hlavní chod: Lasagne z cuket a mletého hovězího masa Bezmasý hlavní chod: Cizrnové ragú s dýní Hokaido a batáty Dezert: Tvarohový koláč s ovocem 4. KaM UK Plzeň Soutěžící: Vladimír Podlešák, Miroslav Holeček Hlavní chod: Pikantní hovězí nudličky, vařený brambor Bezmasý hlavní chod: Restovaný květák s cizrnou a kari kořením Dezert: Čokoládový koláč bez mouky