Mezinárodní kuchařská soutěž 2019 ****************************************************************************************** * Výsledky ****************************************************************************************** V úterý 21. Května se v prostorách Makro akademie Stodůlky uskutečníl 5. ročník mezinárodn soutěže o nejlepší menzu 2019. Soutěžící se utkali ve 3 kategoriích hodnocených porotou: Moderní pokrm kde hlavní surovinou je jehněčí hřebínek Bezmasý pokrm kde hlavní surovinou je chřest Bezlepkový dezert s bílým jogurtem Součástí doprovodného programu byla soutěž veřejnosti na téma zapečený bramborový pokrm. Článek o této akci v univerzitním magazínu iForum Za jehněčím jedině do Hradce Králové! [ iforum.cuni.cz/IFORUM-16508.html"] Video z akce Celkové pořadí - kategorie Moderní pokrm kde hlavní surovínou je jehněčí hřebínek 1. Místo - KaM UK Hradec Králové 2. Místo - Žilinská Univerzita 3. Místo - Studentenwerk Dresden 4. Místo - Univerzita Komenského Bratislava TU Liberec TU Košice KaM UK Praha KaM UK Plzeň Celkové pořadí – Moderní bezmasý pokrm kde hlavní surovinou je chřest 1. Místo - TU Košice 2. Místo - KaM UK Hradec Králové 3. Místo - KaM UK Praha 4. Místo Žilinská Univerzita Studentenwerk Dresden Univerzita Komenského Bratislava TU Liberec KaM UK Plzeň Celkové pořadí – Dezert 1. Místo - KaM UK Praha 2. Místo - Studentenwerk Dresden 3. Místo - TU Košice 4. Místo Žilinská Univerzita Univerzita Komenského Bratislava TU Liberec KaM UK Hradec Králové KaM UK Plzeň Soutěž veřejnosti vyhrál tým KaM UK Plzeň. Vítězným pokrmem dle veřejnosti byl pastýřský masový koláč. Celkové pořadí – Celkové menu 1. KaM UK Hradec Králové Soutěžící: Eva Novotná, Jiřina Zámečníková Hlavní chod: Jehněčí kotletky pečené do růžova pod mátovou krustou s topinamburovým pyré, máslovou zeleninkou Bezmasý hlavní chod: Marinovaný chřest s krupicovo-chřestovým pyré s pečenou mrkví a chřes Dezert: Mango řez s jogurtem, tamarillem a mátovým sponge cake 2. Studentenwerk Dresden Soutěžící: Sebastian Heiduck, paní Höhne Hlavní chod: Moderní pokrm, kde hlavní surovinou je jehněčí hřebínek Bezmasý hlavní chod: Bezmasý pokrm, kde hlavní surovinou je chřest Dezert: Bezlepkový dezert s bílým jogurtem 3. KaM UK Praha Soutěžící: Martin Melíšek, Martin Jindra Hlavní chod: Zauzený jehněčí hřbet s rozmarýnovou pěnou, patátové pyré se špenátem Bezmasý hlavní chod: Variace chřestů s máslovou omáčkou a estragonem, mrkvovo-pastiňákové Dezert: Mango jogurtový dezert na oříškovém plátu, jogurtová zmrzlina a omáčka z pomerančů 4. TU Košice Soutěžící: Pavol Kuchár, Gabika Bradáčová Hlavní chod: Pečený jehněčí hřebínek na rozmarýnu s bramborovými košíky plněnými fazolkový slaninou a omáčkou Bezmasý hlavní chod: Krémové rizoto ze zeleného a bílého chřestu s lupínky parmazánu Dezert: Jogurtovo-čokoládový dezert s malinami a karamelovou mřížkou 4. Žilinská Univerzita Soutěžící: Martina Mešková, Veronika Moskalová Hlavní chod: Halušky z medvědího česneku, jehněčí hřebínek Bezmasý hlavní chod: Barevné palačinky s chřestem Dezert: Jogurtové trio 4. TU Liberec Soutěžící: Jaromír Linke, Daniel Jícha, Hlavní chod: Jehněčí hřebínek s bylinkovou krustou, bramborové lokše, pečený česnek, mrkvo Bezmasý hlavní chod: Hranolky ze zeleného chřestu, česnekový dip, zapečená bramborová kaše citrusový olej Dezert: Panna cotta z bílého jogurtu s jahodovým pyré a čokoládou 4. Univerzita Komenského Bratislava Soutěžící: Ľubomíra Danišová, Mário Bilicsics Hlavní chod: Jehněčí hřebínek s glazovanými fíky Bezmasý hlavní chod: Chřestové Aglio Olio e pepperoncino Dezert: Jarní příroda 4. KaM UK Plzeň Soutěžící: Vladimír Podlešák, Vilém Šulc Hlavní chod: Jehněčí hřebínek v králičí krustě s řasami arame a semínky, bramborový fondán Bezmasý hlavní chod: Chřest opečený na másle, smažená vejce „63“, holandská omáčka, batáto Dezert: Dortík z pečené řepy, jogurtu, espuma z červené řepy, trio omáček