Dne 18.9.2018 se uskutečnil 4. ročník mezinárodní Kuchařské soutěže o nejlepší menzu 2018.
Soutěž se konala v prostorech Makro akademie Stodůlky.
Videoreportáž zde:
Soutěžící se utkali ve 3 kategoriích hodnocených porotou:
Moderní pokrm kde hlavní surovinou je hovězí maso
Moderní bezmasý pokrm, kde hlavní surovinou je cizrna
Bezlepkový dezert
Součástí doprovodného programu byla soutěž veřejnosti na téma Rýže - sladký nebo slaný nákyp
Celkové pořadí - kategorie Moderní pokrm s hovězím masem
1. Místo - Studentenwerk Dresden
Svíčková „Surf and Turf“ sous vide, Pak Choi salát, baby karotka, thajský chřest, Gratinované brambory
2. Místo - KaM UK Praha
Pupek s fenyklem a dýňovou sedlinou
3. Místo - Žilinská Univerzita
Hovězí rolka se zeleninou a žampiony
4. Místo -
TU Liberec
Hovězí špalík na smetaně, vídeňský knedlík
TU Košice
Hovězí na víně, hrášková kaše, pórkové halušky
KaM UK Hradec Králové
Lasagne z cuket a mletého hovězího masa
KaM UK Plzeň
Pikantní hovězí nudličky, vařený brambor
Celkové pořadí – Moderní bezmasý pokrm s cizrnou
1. Místo - Studentenwerk Dresden
Cizrnové tacos, rajčatovo-cibulová salsa, dip
2. Místo - Žilinská Univerzita
Cizrnové pyré
3. Místo - TU Liberec
Cizrnová kaše s celerovými škvarky a grilovanou zeleninou
4. Místo
KaM UK Praha
Cizrnová rolka s cottage sýrem, pak choi salátkem a pečenými brambůrky
TU Košice
Cizrna s uzeným sýrem tofu
KaM UK Hradec Králové
Cizrnové ragú s dýní Hokaido a batáty
KaM UK Plzeň
Restovaný květák s cizrnou a kari kořením
Celkové pořadí – Dezert
1. Místo - KaM UK Praha
Čokoládový dortík s pohankovo-rýžovou hlínou
2. Místo - Žilinská Univerzita
Ořechovo-hruškové pokušení
3. Místo - TU Liberec
Kakaová roláda s krémem z mascarpone a meruňkovým pyré
4. Místo
Studentenwerk Dresden
Čokoládový dort s hruškami
TU Košice
Čokoládovo-hruškový koláč s ořechy
KaM UK Hradec Králové
Tvarohový koláč s ovocem
KaM UK Plzeň
Čokoládový koláč bez mouky
Soutěž veřejnosti vyhrál tým Studentenwerk Dresden.
Název pokrmu: Sladká sushi rýže s východním ovocem, pistáciové pesto, čokoládová omáčka
Celkové pořadí – Celkové menu
1.Studentenwerk Dresden
Soutěžící: Enrico Möckel, Anne Haubold
Hlavní chod: Svíčková „Surf and Turf“ sous vide, Pak Choi salát, baby karotka, thajský chřest, gratinované brambory
Bezmasý hlavní chod: Cizrnové tacos, rajčatovo-cibulová salsa, dip
Dezert: Čokoládový dort s hruškami
2. KaM UK Praha
Soutěžící: Martin Melíšek, Martin Jindra
Hlavní chod: Pupek s fenyklem a dýňovou sedlinou
Bezmasý hlavní chod: Cizrnová rolka s cottage sýrem, pak choi salátkem a pečenými brambůrky
Dezert: Čokoládový dortík s pohankovo-rýžovou hlínou
3. Žilinská Univerzita
Soutěžící: Martina Mešková, Veronika Moskalová
Hlavní chod: Hovězí rolka se zeleninou a žampiony
Bezmasý hlavní chod: Cizrnové pyré
Dezert: Ořechovo-hruškové pokušení
4. TU Liberec
Soutěžící: Jaromír Linke, Daniel Jícha,
Hlavní chod: Hovězí špalík na smetaně, vídeňský knedlík
Bezmasý hlavní chod: Cizrnová kaše s celerovými škvarky a grilovanou zeleninou
Dezert: Kakaová roláda s krémem z mascarpone a meruňkovým pyré
4. TU Košice
Soutěžící: Renata Kiraľová, Alena Slovinská
Hlavní chod: Hovězí na víně, hrášková kaše, pórkové halušky
Bezmasý hlavní chod: Cizrna s uzeným sýrem tofu
Dezert: Čokoládovo-hruškový koláč s ořechy
4. KaM UK Hradec Králové
Soutěžící: Eva Novotná, Ondřej Červinka
Hlavní chod: Lasagne z cuket a mletého hovězího masa
Bezmasý hlavní chod: Cizrnové ragú s dýní Hokaido a batáty
Dezert: Tvarohový koláč s ovocem
4. KaM UK Plzeň
Soutěžící: Vladimír Podlešák, Miroslav Holeček
Hlavní chod: Pikantní hovězí nudličky, vařený brambor
Bezmasý hlavní chod: Restovaný květák s cizrnou a kari kořením
Dezert: Čokoládový koláč bez mouky
Univerzita Karlova
Koleje a menzy
Centrum Krystal
José Martího 407/2, 162 00 Praha 6
III. a IV. patro
Česká republika
Identifikátor datové schránky: piyj9b4
IČO: 00216208
DIČ: CZ00216208