Mezinárodní kuchařská soutěž 2018

Výsledky kuchařské soutěže 2018


Dne 18.9.2018 se uskutečnil 4. ročník mezinárodní Kuchařské soutěže o nejlepší menzu 2018.

Soutěž se konala v prostorech Makro akademie Stodůlky.


Videoreportáž zde:


Soutěžící se utkali ve 3 kategoriích hodnocených porotou:

Moderní pokrm kde hlavní surovinou je hovězí maso

Moderní bezmasý pokrm, kde hlavní surovinou je cizrna

Bezlepkový dezert


Součástí doprovodného programu byla soutěž veřejnosti na téma Rýže - sladký nebo slaný nákyp


Celkové pořadí - kategorie Moderní pokrm s hovězím masem


1. Místo - Studentenwerk Dresden

Svíčková „Surf and Turf“ sous vide, Pak Choi salát, baby karotka, thajský chřest, Gratinované brambory

2. Místo - KaM UK Praha

Pupek s fenyklem a dýňovou sedlinou

3. Místo - Žilinská Univerzita

Hovězí rolka se zeleninou a žampiony


4. Místo -

TU Liberec

Hovězí špalík na smetaně, vídeňský knedlík

TU Košice

Hovězí na víně, hrášková kaše, pórkové halušky

KaM UK Hradec Králové

Lasagne z cuket a mletého hovězího masa

KaM UK Plzeň

Pikantní hovězí nudličky, vařený brambor



Celkové pořadí – Moderní bezmasý pokrm s cizrnou

1. Místo - Studentenwerk Dresden

Cizrnové tacos, rajčatovo-cibulová salsa, dip

2. Místo - Žilinská Univerzita

Cizrnové pyré

3. Místo - TU Liberec

Cizrnová kaše s celerovými škvarky a grilovanou zeleninou


4. Místo

KaM UK Praha

Cizrnová rolka s cottage sýrem, pak choi salátkem a pečenými brambůrky

TU Košice

Cizrna s uzeným sýrem tofu

KaM UK Hradec Králové

Cizrnové ragú s dýní Hokaido a batáty

KaM UK Plzeň

Restovaný květák s cizrnou a kari kořením



Celkové pořadí – Dezert


1. Místo - KaM UK Praha

Čokoládový dortík s pohankovo-rýžovou hlínou

2. Místo - Žilinská Univerzita

Ořechovo-hruškové pokušení

3. Místo - TU Liberec

Kakaová roláda s krémem z mascarpone a meruňkovým pyré


4. Místo

Studentenwerk Dresden

Čokoládový dort s hruškami

TU Košice

Čokoládovo-hruškový koláč s ořechy

KaM UK Hradec Králové

Tvarohový koláč s ovocem

KaM UK Plzeň

Čokoládový koláč bez mouky


Soutěž veřejnosti vyhrál tým Studentenwerk Dresden.

Název pokrmu: Sladká sushi rýže s východním ovocem, pistáciové pesto, čokoládová omáčka


Celkové pořadí – Celkové menu


1.Studentenwerk Dresden

Soutěžící: Enrico Möckel, Anne Haubold

Hlavní chod: Svíčková „Surf and Turf“ sous vide, Pak Choi salát, baby karotka, thajský chřest, gratinované brambory

Bezmasý hlavní chod: Cizrnové tacos, rajčatovo-cibulová salsa, dip

Dezert: Čokoládový dort s hruškami


2. KaM UK Praha

Soutěžící: Martin Melíšek, Martin Jindra

Hlavní chod: Pupek s fenyklem a dýňovou sedlinou

Bezmasý hlavní chod: Cizrnová rolka s cottage sýrem, pak choi salátkem a pečenými brambůrky

Dezert: Čokoládový dortík s pohankovo-rýžovou hlínou


3. Žilinská Univerzita

Soutěžící: Martina Mešková, Veronika Moskalová

Hlavní chod: Hovězí rolka se zeleninou a žampiony

Bezmasý hlavní chod: Cizrnové pyré

Dezert: Ořechovo-hruškové pokušení


4. TU Liberec

Soutěžící: Jaromír Linke, Daniel Jícha,

Hlavní chod: Hovězí špalík na smetaně, vídeňský knedlík

Bezmasý hlavní chod: Cizrnová kaše s celerovými škvarky a grilovanou zeleninou

Dezert: Kakaová roláda s krémem z mascarpone a meruňkovým pyré


4. TU Košice

Soutěžící: Renata Kiraľová, Alena Slovinská

Hlavní chod: Hovězí na víně, hrášková kaše, pórkové halušky

Bezmasý hlavní chod: Cizrna s uzeným sýrem tofu

Dezert: Čokoládovo-hruškový koláč s ořechy


4. KaM UK Hradec Králové

Soutěžící: Eva Novotná, Ondřej Červinka

Hlavní chod: Lasagne z cuket a mletého hovězího masa

Bezmasý hlavní chod: Cizrnové ragú s dýní Hokaido a batáty

Dezert: Tvarohový koláč s ovocem


4. KaM UK Plzeň

Soutěžící: Vladimír Podlešák, Miroslav Holeček

Hlavní chod: Pikantní hovězí nudličky, vařený brambor

Bezmasý hlavní chod: Restovaný květák s cizrnou a kari kořením

Dezert: Čokoládový koláč bez mouky







Poslední změna: 15. říjen 2018 07:47 
Sdílet na:  
Váš názor
Kontakty

Univerzita Karlova

Koleje a menzy


Kolej Hvězda

Zvoníčkova 1927/5, 162 08 Praha 6

Blok č.3, IV. a V.patro

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208



Jak k nám