Dny německé kuchyně na menze Jednota
Ve dnech 15.–17.5.2018 proběhly na menze Jednota Dny německé kuchyně. V těchto dnech připravovali německé speciality kuchaři z univerzity v Drážďanech.
Plakát
Speciality, které jste mohli ochutnat:
15.5.
Polévka: Saská bramboračka
Hlavní jídlo: Radebergský pivovarský guláš, s fazolemi, houskový knedlík
Vegetariánské jídlo: Zahradnický bramborák
16.5.
Polévka: Hrnec čočky, sladkokyselý s bramborami a vepřovým masem
Hlavní jídlo: Tafelspitz v těstíčku z černého chleba, brambory
Vegetariánské jídlo: Saský tvarohový koláč s jablečným pyré
17.5.
Polévka: Pórková polévka s mletým masem a žampiony
Hlavní jídlo: Filet z mořského lososa s bylinkovou krustou, kapusta se smetanou, sladké mačkané brambory
Vegetariánské jídlo: Vajíčková omeleta se zeleninovou nádivkou, salát