Mezinárodní kuchařská soutěž 2019

Výsledky


V úterý 21. Května se v prostorách Makro akademie Stodůlky uskutečníl 5. ročník mezinárodní Kuchařské soutěže o nejlepší menzu 2019.


Soutěžící se utkali ve 3 kategoriích hodnocených porotou:

Moderní pokrm kde hlavní surovinou je jehněčí hřebínek

Bezmasý pokrm kde hlavní surovinou je chřest

Bezlepkový dezert s bílým jogurtem


Součástí doprovodného programu byla soutěž veřejnosti na téma zapečený bramborový pokrm.


Článek o této akci v univerzitním magazínu iForum Za jehněčím jedině do Hradce Králové!


Video z akce




Celkové pořadí - kategorie Moderní pokrm kde hlavní surovínou je jehněčí hřebínek


1. Místo - KaM UK Hradec Králové

2. Místo - Žilinská Univerzita

3. Místo - Studentenwerk Dresden


4. Místo -

Univerzita Komenského Bratislava

TU Liberec

TU Košice

KaM UK Praha

KaM UK Plzeň



Celkové pořadí – Moderní bezmasý pokrm kde hlavní surovinou je chřest

1. Místo - TU Košice

2. Místo - KaM UK Hradec Králové

3. Místo - KaM UK Praha


4. Místo

Žilinská Univerzita

Studentenwerk Dresden

Univerzita Komenského Bratislava

TU Liberec

KaM UK Plzeň


Krémové rizoto ze zeleného a bílého chřestu s lupínky parmazánu TU Košice
Krémové rizoto ze zeleného a bílého chřestu s lupínky parmazánu TU Košice



Celkové pořadí – Dezert


1. Místo - KaM UK Praha

2. Místo - Studentenwerk Dresden

3. Místo - TU Košice


4. Místo

Žilinská Univerzita

Univerzita Komenského Bratislava

TU Liberec

KaM UK Hradec Králové

KaM UK Plzeň


Mango jogurtový dezert na oříškovém plátu, jogurtová zmrzlina a omáčka z pomerančů a máty KaM UK Praha
Mango jogurtový dezert na oříškovém plátu, jogurtová zmrzlina a omáčka z pomerančů a máty KaM UK Praha


Soutěž veřejnosti vyhrál tým KaM UK Plzeň.

Vítězným pokrmem dle veřejnosti byl pastýřský masový koláč.


Celkové pořadí – Celkové menu


1. KaM UK Hradec Králové

Soutěžící: Eva Novotná, Jiřina Zámečníková

Hlavní chod: Jehněčí kotletky pečené do růžova pod mátovou krustou s topinamburovým pyré, vinným glazé a máslovou zeleninkou

Bezmasý hlavní chod: Marinovaný chřest s krupicovo-chřestovým pyré s pečenou mrkví a chřestem v seně

Dezert: Mango řez s jogurtem, tamarillem a mátovým sponge cake


2. Studentenwerk Dresden

Soutěžící: Sebastian Heiduck, paní Höhne

Hlavní chod: Moderní pokrm, kde hlavní surovinou je jehněčí hřebínek

Bezmasý hlavní chod: Bezmasý pokrm, kde hlavní surovinou je chřest

Dezert: Bezlepkový dezert s bílým jogurtem


3. KaM UK Praha

Soutěžící: Martin Melíšek, Martin Jindra

Hlavní chod: Zauzený jehněčí hřbet s rozmarýnovou pěnou, patátové pyré se špenátem

Bezmasý hlavní chod: Variace chřestů s máslovou omáčkou a estragonem, mrkvovo-pastiňákové pyré

Dezert: Mango jogurtový dezert na oříškovém plátu, jogurtová zmrzlina a omáčka z pomerančů a máty


4. TU Košice

Soutěžící: Pavol Kuchár, Gabika Bradáčová

Hlavní chod: Pečený jehněčí hřebínek na rozmarýnu s bramborovými košíky plněnými fazolkovým ragů se slaninou a omáčkou

Bezmasý hlavní chod: Krémové rizoto ze zeleného a bílého chřestu s lupínky parmazánu

Dezert: Jogurtovo-čokoládový dezert s malinami a karamelovou mřížkou


4. Žilinská Univerzita

Soutěžící: Martina Mešková, Veronika Moskalová

Hlavní chod: Halušky z medvědího česneku, jehněčí hřebínek

Bezmasý hlavní chod: Barevné palačinky s chřestem

Dezert: Jogurtové trio


4. TU Liberec

Soutěžící: Jaromír Linke, Daniel Jícha,

Hlavní chod: Jehněčí hřebínek s bylinkovou krustou, bramborové lokše, pečený česnek, mrkvové pyré

Bezmasý hlavní chod: Hranolky ze zeleného chřestu, česnekový dip, zapečená bramborová kaše s pažitkou, citrusový olej

Dezert: Panna cotta z bílého jogurtu s jahodovým pyré a čokoládou


4. Univerzita Komenského Bratislava

Soutěžící: Ľubomíra Danišová, Mário Bilicsics

Hlavní chod: Jehněčí hřebínek s glazovanými fíky

Bezmasý hlavní chod: Chřestové Aglio Olio e pepperoncino

Dezert: Jarní příroda


4. KaM UK Plzeň

Soutěžící: Vladimír Podlešák, Vilém Šulc

Hlavní chod: Jehněčí hřebínek v králičí krustě s řasami arame a semínky, bramborový fondán

Bezmasý hlavní chod: Chřest opečený na másle, smažená vejce „63“, holandská omáčka, batátové pyré

Dezert: Dortík z pečené řepy, jogurtu, espuma z červené řepy, trio omáček



Vítězné menu KaM UK Hradec Králové
Vítězné menu KaM UK Hradec Králové




Poslední změna: 29. květen 2019 13:26 
Sdílet na: Facebook Sdílet na: Twitter
Sdílet na:  
Váš názor
Kontakt

Univerzita Karlova

Koleje a menzy


Kolej Hvězda

Zvoníčkova 1927/5, 162 08 Praha 6

Blok č.3, IV. a V.patro

Česká republika


Identifikátor datové schránky: piyj9b4

IČO: 00216208 

DIČ: CZ00216208



Jak k nám