Koleje a menzy Univerzity Karlovy zabezpečují stravování studentů, zaměstnanců UK a v rámci volných kapacit nabízí i stravování pro ostatní zájemce v jednotlivých menzách a výdejnách.
Studenti mají navíc nárok na odběr dvou dotovaných jídel denně.
Výdejny a menzy nabízí výběr nejméně ze 4 druhů hotových a minutkových jídel. Nabídka obsahuje sortiment české kuchyně, specialit a minutek.
Objednávání, příprava i výdej jídel jsou zajišťovány za pomocí nejmodernějších technologií a v souladu s vyhláškou č. 137 o hygienických požadavcích na stravovací služby. Tým pracovníků menz UK připravuje denně více jak 5000 porcí jídel – snídaně, obědy (hotová jídla a minutky), studené večeře.
Kromě stravování studentů a zaměstnanců univerzity nabízejí Koleje a menzy UK také možnost stravování pro širokou veřejnost i organizace a zajištění pohoštění pro účastníky konferencí, seminářů, rautů, atd.
Podrobnější informace získáte u vedoucího Útvaru stravovacích služeb KaM, nebo u vedoucích jednotlivých menz UK.